Bemutatkozik a FAKIR | Fakir Porszívó márkabolt

Üres

Összesen: 0 Ft

Bemutatkozik a FAKIR

Fakir: Egy több mint 85 éves porszívómárka Németországból

Valami speciális. A Fakir már több mint 85 éve ezen a koncepción dolgozik. Ez számukra és számunkra, a magyarországi forgalmazó számára is többet jelent a tisztaságnál, gondoskodásnál, kényelemnél és minőségnél. A Fakir sikere 1933-ban indult, amikor Wilhelm Kicherer Mühlackerben (Németország) megalapította családi vállalkozását, a Fakir céget.

1933

Wilhelm Kicherer létrehozza gyárát, mely ebben az időben Fakir gépgyártó és fémmegmunkáló üzemként működik. A gyárban különféle gépeket és készülékeket terveznek és alkotnak meg a padló tisztítására. Kifejezetten padlópolírozókkal és porszívók gyártásával és forgalmazásával foglalkoznak. A Fakir név a „Familie Kicherer” (Kircherer család) rövidítése, mely gyorsan ismertté vált kiváló minőségű háztartási készülékeiről és innovatív technológiáiról.

1938

Elkészül az első Fakir műanyagházas padlópolírozó készülék.

1948

Heinz Kircherer csatlakozik a Fakir vezetőségéhez. Vezető szerepét egészen 2005-ös nyugdíjba vonulásáig betölti, melyet követően is ő marad a többségi részvényes. 

1952

A termékpaletta hősugárzókkal bővül.

1961 

Megalakul a Nilco Reinigungsmaschinen GmbH - mely az ipari tisztítógépek területére specializálódik.

1978

1978-ban a jövőorientált vállalati vezetés egy új nagyméretű üzemet vásárol Vaihingen an der Enzben, amelyet tovább bővített. A Mühlackerbeli termelés egy részét a városközpontban végzett felújítások miatt áthelyezik az új telephelyre, hiszen a városközpont ujjászervezésének, valamint a kulturális központ és Mühlehof bevásárlóközpont fejlesztésének térre van szüksége. A várossal együtt a cég fejlesztése is megvalósul.

1988

A termékpaletta bővítése hűtőventilátorokkal.

1990

A mühlackeri üzem bezárásával a vállalat új székhelye Vaihingen an der Enz lesz. A termékpaletta légkondícionálókkal, párásítókkal és párátlanítókkal bővül. 

1995

A cégnév "Fakir-Werk GmbH & Co. KG"-re változik. 

2005

Megalakul a Fakir Hausgeräte GmbH.

2007

Törökországban megalakul a Fakir Hausgeräte Turkey vállalat. A székhely a német Vaihingen an der Enz-ben marad, a gyár tovább üzemel itt, ugyanakkor a török Çorlu városban is megindul a gyártás. 

2008

A Fakir bevezeti a legújabb, saját fejlesztésű "S" sorozatú, energiatakarékos porszívóit a piacra.

2009

Piacra kerül az exkluzív vízszűrős Fakir GL Robot porszívó elegáns és praktikus dizájnnal.

2010

A Nilco portfoliója a Marine hajótisztító termékekkel bővül.

2011

A Nilco 50. évfordulóját ünnepli. Az új, saját fejlesztésű Nilco száraz és nedves porszívókat a Çorluban (Törökország) lévő üzemben állítják elő, és bekerülnek a Nilco termékcsaládba.

2012

A piac legcsendesebb és legerősebb porszívójának bevezetése: az S 20 Eco Power porszívót Németországban tervezik, fejlesztik ki és gyártják. 

2013

A Fakir a 80. születésnapját ünnepli. A saját fejlesztésű Fakir akkumulátoros porszívók bevezetése.

2014

A padlópolírozók termékpalettájának bővítése. Bevezetésre kerül a Nilco SD 510B padlópolírozó, mely az első modell a Nilco SD sorozatból. 

2015

A Nilco termékpalettája a következő termékekkel bővül: SD 410B, RS 600, SE 1400, SE 3000, PS 600 K, PS 800 A. A Fakir megkapja az évszázad márkája díjat

2017

A vadonat új fejlesztésű AirWAVE technológiás porszívók bevezetése.

Ma

Az európai piac változásaihoz és folyamatos technológiai kihívásaihoz alkalmazkodva a Fakir kiváló minőségű termékeket gyárt teljesen egyértelműen a kimagasló minőségre összpontosítva. Ehhez a mai napig hozzájárul az innovatív tervező vállalatirányítás az intenzív kutatás-fejlesztés részlegtől kezdve az összes motivált és képzett munkatársig. Ma a Fakir termékportfoliójába a padlótisztítás, padlóápolás, fűtőberendezések, kisgépek és ventilátor/légkondicionáló, gőztisztító termékcsaládok, valamint a wellness részleg berendezései tartoznak. Hazánkban jelenleg a padlótisztítási és padlóápolási termékek kaphatók.

  • A Fakir mára már több mint 1.000 alkalmazottat foglalkoztat országos és nemzetközi szinten. 
  • Világszerte jelenleg 60 partner biztosítja a széleskörű ügyfélszolgálatot, folyamatos eredményességet biztosítva ezzel a vállalat számára Vaihingen an der Enztől a versenyképes globális piacokig.
  • A saját fejlesztő részlegnek köszönhetően az új koncepciók gyors megvalósítása és az aktuális termékpaletta folyamatos technikai fejlesztése válik lehetővé.
  • Helyi értékesítők széleskörű hálózatával, valamint rendszeresen megrendezésre kerülő workshopokkal rendszeres kapcsolattartás valósul meg mind az ügyfelekkel, mint a szakmabeliekkel.